tiistai 24. helmikuuta 2009

KAHTA EN VAIHDA!

Rakas blogi!
Tänään vierailin parissakin paikassa, jotka alallaan sijoittuvat suomalaisittain aivan kärkipäähän. Ensin olin nimikkokoulussani Ressun lukiossa pitämässä päivänavauksen. Pakko oli sielläkin mesoa tästä seitsemän vapaan viikon ideasta, sulkea viimeinenkin ovi tyylikkäältä perääntymiseltä.

Itse itseäni siteeraten:

"Toisiamme me voimme hämätä ulkonaisilla asioilla, mutta emme Jumalaa. Huomenna alkaa seitsemän viikkoa kestävä paastonaika. Jumala ei katso ihmisen ulkokuorta, vaan hän katsoo suoraan sydämeen. Hän tuntee meiddän ajatuksemmekin. Itse asiassa hän tuntee meidät paremmin kuin me itse. Jumalalle ei siis voi esittää mitään roolia, ei hänelle voi näytellä olevansa jotakin muuta kuin mitä olemme".

"Paaston ideana on karsia kaikki turha pois ihmisen ja Jumalan väliltä. Ja paljon meillä itse kullakin on erilaista roinaa, paljon raivattavaa, paljon pois heitettävää. Voimme paastota ruuan määrästä, makeisista, telkkarin, kännykän ja tietokoneen käytöstä. Voimme pohtia erilaisia tapojamme ja tottumuksiamme, puheitamme, tekojamme. Ja jos jotakin kaduttavaa löytyy, niin nyt on sopiva aika ripin tekoon..."

Ja se toinen Suomen parhaimmistoon kuuluva paikka on uskonnolliseen kirjallisuuteen erikoistunut antikvariaatti Pokstaavi Suonionkadulla (http://www.pokstaavi.fi/contact.php). Asiantuntevasta palvelusta vastaa Kettusen Matti eli Kalle, entinen työtoverini, jonka kanssa 1980-luvun alussa pidimme rippikoululeirejä leirikeskus Merilässä. Sieltä Kallen kaupasta löytyi tuo kyseinen Lehmuskallion toimittama kirjanen, jota varmasti tulevina viikkoina innokkaasti tavailen...

Huomenna siis aloitetaan!
Olen valmis!
Vai olenko sittenkään...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti